Je wilt…

 • Dieper kunnen reflecteren zonder zware emoties
 • Pijnloos gebeurtenissen uit je leven onderzoeken
 • Groeien in gewaar- en bewustzijn
 • Inzicht in wat werkelijk is
 • Een inzicht hoe jouw ‘ik’ opereert
 • Luchtiger leven en makkelijker omgaan met uitdagingen
 • Met minder moeite veranderingen ondergaan

Je kunt een sessie dus instappen met een thema, een vraag. Ook kun je het doel hebben te verkennen en te onderzoeken wat nu werkelijk nodig is. Het is altijd

de uitnodiging om open minded te blijven, want het kan zijn dat er iets zich aandient waar het misschien werkelijk om gaat. Het wijze deel waarin je stapt kijkt namelijk anders naar jezelf dan vanuit de mentale representatie van onszelf.

Aan het einde van elke sessie zul je waardevolle inzichten en meer rust hebben verkregen. Tevens is er meer inzicht, begrip en erkenning voor wat jouw ‘ik’ voor jou probeert te bereiken.

Wat is het?

De meest Jip-en-Janneke-manier dat ik kan bedenken is: dat ik jou vanuit een derde persoon perspectief jouw ‘ik’ help te onderzoeken. We gaan dus in gesprek met hogere of bewuste Zelf over de ‘ik’. nog niet helder? Lees dan verder:

We hebben allemaal (vaak niet bewust) meerdere innerlijke stemmen in ons die aangestuurd worden vanuit ons ego. Je zou dit in delen kunnen opdelen als jouw ‘ikken’ of als sub-persoonlijkheden van onze ‘ik’ kunnen classificeren. Je kunt het zien als een bus waar jij de chauffeur bent en alle delen die jou JOU maken de passagiers zijn. In de praktijk weet je niet altijd welk deel achter het stuur zit of aan het woord is. Een paar voorbeelden van deze onderdelen van onze ‘ik’.

 • De Controleur: Het vooral niet verliezen van controle, kosten wat het kost om de controle te behouden… Al gaat het ten koste van jezelf. Dit deel zorgt er vaak voor dat je geen keuzes maakt en schrijft vaak de doemscenario’s.
 • De pleaser: De ander of anderen naar de zin maken om de vrede te bewaren of om aardig gevonden te worden… Het is vaak het deel dat overal ‘ja’ op zegt.
 • De innerlijke criticus is de meest bekende stem is die waar je streng voor jezelf bent, het nog niet goed genoeg is, je jezelf misschien te dik of niet aantrekkelijk vindt.
 • De beschermer. Je zou wel iets willen ondernemen, maar je bent bang voor teleurstelling of pijn, dus daarom doe je het maar niet.

Zo hebben we dus ook een wijs, waarnemend en observerend deel. Deze is in staat om los te staan van onze ‘ik’ en deze vanuit een objectief perspectief te onderzoeken. Met dit deel ga ik in gesprek OVER jou.

Het doel van Inner Voice Work

Het is een defusie methodiek. Je krijgt de gelegenheid om jezelf te verkennen terwijl je onthecht bent van de persoon waarmee jij je identificeert: jouw persona. Het is het onderzoeken van jouw persona vanuit een ander perspectief. Je zal vanuit jouw wijze deel en hogere Zelf inzicht te krijgen in het grotere geheel en wat nodig is om vooruit te bewegen en te groeien als persoon. Het is een methodiek bedoeld om je bewust- en gewaar zijn te verruimen en jou te helpen om jouw focus te houden op de dingen in het leven die er het meeste toe doen.

Jouw methode?

Nieuwsgierig? Het is nieuw, uniek en wekt mogelijk vraagtekens op… Je moet het vooral ervaren om het te kunnen omhelzen! De sessies zijn rond de 1,5 uur.