Het doel van Inner Voice Work

Het is een gelegenheid om jezelf te verkennen terwijl je onthecht bent van de persoon zoals jij je identificeert: jouw persona. Het is het bekijken van jouw persona vanuit een ander perspectief. Het is een manier om vanuit jouw wijze deel en hogere Zelf inzicht te krijgen in het grotere geheel en wat nodig is om vooruit te bewegen en te groeien als persoon. Het is een methodiek bedoel om je bewustzijn te verruimen en je te helpen om jouw focus te houden op de dingen in het leven die er het meeste toe doen.

Kort door de bocht

Inner Voice Work is een methode gaat uit van dat alle wijsheid al in jou aanwezig is. Er is een wijzer/hoger deel in ons dat in staat is om onze ‘ik’ waar te nemen, dus reflectie mogelijk maakt. Dit kunnen we een ‘stem’ noemen. Soms is deze lastig te horen omdat velen van ons dat wat we voelen en/of weten ondervragen, maar vaker nog: twijfelen, piekeren, overdenken omdat voelen en onze ‘ik’ een grijs gebied kan zijn want je kunt behoorlijk gehecht zijn aan jouw identiteit.

Inner Voice Work brengt je in contact met deze stem. Het nodigt uit om in dat wijze/bewuste deel te stappen en zo jouw ‘ik’ objectiever te onderzoeken wat betreft mogelijke en nodige aandachtspunten. Je leert ook gelijk jouw wijze/bewuste stem beter herkennen.

Je kunt een sessie instappen met een thema, een vraag, of het doel hebben te verkennen en onderzoeken wat nodig is. Het is altijd de uitnodiging om open minded te blijven, want het kan zijn dat er iets zich aandient waar het misschien werkelijk om gaat. Het wijze deel waarin je stapt kijkt namelijk anders naar jezelf dan vanuit de mentale representatie van onszelf. Jouw wijze/hogere zelf wordt denkbeeldig uitgenodigd om als deel even uit jouw ‘ik’, jouw persoon te stappen en zo deze liefdevol te onderzoeken.

Aan het einde van elke sessie zul je waardevolle inzichten en meer rust hebben verkregen. Tevens is er meer inzicht, begrip en erkenning voor wat jouw ‘ik’ voor jou probeert te bereiken.

Jouw methode?

Nieuwsgierig? Het is nieuw, uniek en wekt mogelijk vraagtekens op… Je moet het vooral ervaren om het te kunnen omhelzen!