Waarom Life Coaching?

De ervaring van het ontdekken dat het antwoord op al jouw vragen en uitdagingen al in jou aanwezig is. Je zult ontdekken dat wanneer je uitgedaagd wordt om op jezelf te reflecteren, dat je weer in beweging komt en vooruit zal bewegen. Het voorziet je van een natuurlijke manier om dat wat jou doet stagneren te verwijderen. Zo creëer je weer ruimte in je hoofd, dus meer ruimte voor vrede, bewustzijn en meer leven vanuit het hart.

Voor nu loop je nog waarschijnlijk, kort samengevat, met onderstaande rond:

  • Je bent wakker, bewust, maar weer (volledig) terug in het hoofd
  • Jouw huidige context doet jou stagneren
  • Je verlangt naar voelen
  • Je probeert te reflecteren, maar er volgt geen actie
  • Je bent behoeftig aan een spiegel
  • je bent streng voor jezelf omdat het je zelf niet lukt
  • Je was gewaar en nu lukt het even niet weer ’thuis te komen’
  • Je kunt naar jezelf toegeven dat je hulp kunt gebruiken

Ik breng je als Life coach weer  terug naar dat anker van rust, dat anker wat je al had maar weg van bent gedwaald. Het helpt je ‘herinneren’ wanneer je het gewoon even kwijt bent. Het is coaching vanuit verbinding van hart naar hart. Het is een door intuïtie aangestuurde ervaring, maatwerk, waar we mijn kennis, ervaring en vaardigheden inzetten om dat wat gehoord dient te worden aan de oppervlakte te brengen.

Jij de (non)professional

Mogelijk herken je in het volgende… Je vindt van jezelf dat je in staat moet zijn om er zelf uit te komen. Je voelt dat je slim en wijs genoeg bent om het allemaal zelf te doen. Je begrijpt even niet dat niets voelt zoals je vindt dat het zou moeten voelen. Je vindt dat je niet manifesteert wat er in je zit, maar je bent op de één of andere manier vastgelopen binnen jezelf en komt maar niet vooruit…

De stem waarnaar je luistert (en vaak domineert) komt uit je hoofd en niet uit je hart en is niet erg aardig tegen je op dit moment. Je bent klaar om weer stem van je hart, stilte en weten toe te laten en bent bereid om hier hulp bij te zoeken. Je bent klaar met dat je het niet zelf voor elkaar krijgt. Klaar om weer hier te zijn, klaar om ‘voelen’, plezier, rust en liefde weer toe te laten.

Het is okay om je angstig te voelen, maar het is dezelfde angst die jou de weg toont die jou helpt te groeien…

De relatie tot jouw gedachten

Vaak is men van mening dat om iets te veranderen je je gedachten dient te veranderen. Het nadeel daarvan is dat je een gedachte over je gedachte hebt en als je daar ook weer iets van vindt er nog een gedachte bovenop komt. Dit laatste noemen we vaak ‘overdenken’.

Bij Life coaching gaat het niet alleen om gevoel, maar ook om de relatie tot jouw gedachten. Dit omdat het veranderen van gedachte meer als het plakken van een pleister is: je kunt de wond niet verbergen en negeren… Op deze manier komt er meer ruimte voor je werkelijke gevoel zonder dat het weer weg wordt gestuurd door het verstand.

Je bent klaar om die hardnekkige vicieuze cirkel te doorbreken. Je bent klaar om, hier en nu, mijn coaching te ontvangen…

De sessies gebeuren via Zoom of Skype, dit zodat ik inzetbaar ben voor iedereen en reistijd geen bezwaar zou hoeven zijn.