Wat is EFT tapping?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, een techniek die wordt gebruikt om emotionele stress en spanning te verminderen. Bij EFT tapping klop je zachtjes op bepaalde punten op je lichaam terwijl je je concentreert op een specifiek emotioneel probleem of een negatieve gedachte. Het idee is dat door het kloppen op deze punten terwijl je je focust op het probleem, je de energiebanen in je lichaam in balans brengt en de emotionele blokkades kunt verminderen. Het kan helpen bij het verminderen van angst, stress, en andere negatieve emoties.

De belangrijkste punten die worden gebruikt bij EFT tapping zijn onder andere de zijkant van de hand, het topje van het hoofd, het begin van de wenkbrauw, de zijkant van het oog, onder het oog, onder de neus, de kin, het sleutelbeen, en onder de arm. Door herhaaldelijk op deze punten te kloppen terwijl je je bijbehorende ervaringen en/of gevoelens uitspreekt, verminder de emotionele lading van zeer drastisch tot nihil met EFT. Het gevoel van emotionele opluchting en bevrijding is het gevolg.

Wetenschappelijk zijn er allerlei onderzoeken gedaan en is er een gegronde fundering en onderbouwing om te kunnen zeggen dat EFT tapping Werkt! Indien je je hier in wil verdiepen dan kun je hier lezen over de resultaten van de onderzoeken in EFT Tapping (in het Engels).

Wanneer is EFT tapping iets voor jou?

Mensen kiezen vaak voor EFT tapping om verschillende redenen:

  1. Stressvermindering: EFT tapping kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning in het lichaam. Door de focus te leggen op specifieke emotionele problemen en tegelijkertijd te kloppen op acupunctuurpunten, kunnen mensen een gevoel van ontspanning en rust ervaren.
  2. Emotionele balans: EFT tapping wordt gebruikt om emotionele blokkades te doorbreken en negatieve emoties los te laten. Het kan mensen helpen om beter om te gaan met negatieve ervaringen, trauma’s of emotionele pijnen.
  3. Zelfhulp: EFT tapping kan als een vorm van zelfhulp dienen. Mensen kunnen de techniek leren en zelf toepassen, waardoor ze een hulpmiddel hebben om met hun emotionele uitdagingen om te gaan op momenten dat ze dit nodig hebben.
  4. Verbetering van welzijn: Sommige mensen ervaren een verbetering in hun algehele welzijn door regelmatig EFT tapping toe te passen. Het kan helpen om een gevoel van controle over emoties te herwinnen en meer veerkracht te ontwikkelen bij het omgaan met stressvolle situaties.
  5. Complementaire therapie: EFT tapping wordt soms gebruikt als aanvulling op andere therapieën of behandelingen, zoals counseling, psychotherapie of medische behandelingen. Het kan helpen bij het versterken van de effecten van andere therapieën en het versnellen van het genezingsproces.

Wil je nu eindelijk eens af van die emotionele blokkades? Kijk dan eerst naar de kosten en neem dan contact op voor een afspraak. Afspraken zijn online, dus je hoeft niet te reizen.