Wat is het?

De meest Jip-en-Janneke-manier dat ik kan bedenken is dat we in gesprek gaan met, of eigenlijk over jou, vanuit een derde persoonsperspectief waar ik jouw ‘ik’ help te onderzoeken. We gaan dus in gesprek met hogere of bewuste Zelf  over de ‘ik’. Misschien is dit laatste te zweverig voor sommige, maar je kunt het ook het reflecterend vermogen of reflecterende stem noemen: het deel dat waarneemt wat er binnen ons emotionele systeem aan de hand is.

We bekijken dan vanuit een neutrale positie naar jouw persoon met zijn of haar aanwezige ervaringen. Zie het als dat ik jouw ‘hogere Zelf’ een vraag stel en ij deze dan beantwoord alsof je over jouw persoon deelt en wat de gedachten zijn jouw persoon heeft over spelende thema’s.

Dat wat in staat is naar jezelf te kijken, dat wat in staat is objectief te kunnen omschrijven wat er in je omgaat, los van het ego… DAAR gaan we we mee in gesprek!

Inner Voice Work is een samengestelde mix van werken met delen, de rollen die we aannemen vanuit Voice dialogue, NLP en energetisch werk. Het is gericht op de relatie MET onze gedachten en dus niet het veranderen VAN onze gedachten. Omdat we gedissoccieerd werken, zijn de sessies lichter, gezien je niet in jouw pijn wordt gezet, maar OVER de pijn praat. Het is iets wat je uiteindelijk gewoon moet gaan ervaren.

Het is vanuit een uitgezoomd perspectief (met het deel of de stem binnen ons dat ‘weet’ en in staat is) om objectief te onderzoeken wat je nu nodig hebt om weer vooruit te komen waar je in je leven vastgelopen bent. Door alleen de focus vanuit mijn kant als coach en dit wijze deel in jou te bevragen, zul je waardevolle inzichten verkrijgen zonder dat het een zware sessie wordt waar emoties de boventoon voeren. Je kunt het zien als dat we in gesprek gaan en praten OVER jouw ‘ik’ in plaats van MET de ‘ik’ of het ego. We gaan dus niet door trauma’s heen ademen of de pijn heen waar onze ‘ik’ aan gehecht is.

Thema’s en/of vragen worden onderzocht door aanspraak te maken op het wetende en reflecterende deel binnen ons. Simpel gezegd: we gaan met dit deel in gesprek OVER jouw ‘ik’ die verwijst naar jouw persoon.  Het is een verander-je-perceptie-verander-je-leven methodiek.

Wanneer is Inner Voice Work iets voor mij?

Je wilt:Inner Voice Work

  • Dieper kunnen reflecteren zonder zware emoties
  • Pijnloos gebeurtenissen uit je leven onderzoeken
  • Groeien in gewaar- en bewustzijn
  • Inzicht in wat werkelijk is
  • Luchtiger leven en makkelijker omgaan met uitdagingen
  • Met minder moeite veranderingen ondergaan
  • Een ervaring buiten de reguliere coaching, hulp- en/of dienstverlening
  • Zien en herkennen waar trauma nog aanwezig is

Je kunt een sessie instappen met een thema, een vraag, of het doel hebben te verkennen en te onderzoeken wat nodig is. Het is altijd de uitnodiging om open minded te blijven, want het kan zijn dat er iets zich aandient waar het misschien werkelijk om gaat. Het wijze deel waarin je stapt kijkt namelijk anders naar jezelf dan vanuit de mentale representatie van onszelf. Jouw wijze/hogere zelf wordt denkbeeldig uitgenodigd om als deel even uit jouw ‘ik’, jouw persoon te stappen en zo deze liefdevol te onderzoeken.

Aan het einde van elke sessie (max anderhalf uur) zul je waardevolle inzichten en meer rust hebben verkregen. Tevens is er meer inzicht, begrip en erkenning voor wat jouw ‘ik’ voor jou probeert te bereiken.