Boe!

Ja, in eerste instantie denken we aan het spreken met ‘dead people’ en psychic readings. Althans zo is dat in Engeland waar voor mij de grondslag ligt van de manier van werken zoals ik en anderen dit via de Engelse methode doen. Dit laatste is erg bewijs gedreven en gaat om het maken van herkenbare statements die het medium niet kan weten en deze worden alleen met ‘ja’, ‘nee’, of ‘weet ik niet’ beantwoord.

In Nederland zijn er nog heel veel mediums die heel veel vragen stellen en suggestieve bewijzen leveren die achteraf nog gecorrigeerd kunnen worden omdat ze niet specifiek zijn. Ik persoonlijk vind dit een beetje lui mediumschap. Het medium moet werken, niet de ontvanger.

Maar wacht, er is meer!

Voor mij is het mediumschap meer dan alleen het bewijzen van een leven na dit leven. Het gaat ook om het duidelijk maken dat we allen in staat zijn om met energie te werken. Het gaat er ook dat we leren vertrouwen op ons innerlijk weten, ook bekend als intuïtie.

Dat vertrouwen is soms lastig, want vaak komt het hoofd ertussen en redeneer je het ‘weten’ weg. Hoe vaak heb je niet een moment gehad waarvan je achteraf dacht:’Zie je wel’, ik wist het!’ We hebben het nooit geleerd, terwijl het eigenlijk onze eerste natuur is. Daarom heb ik altijd moeite met het woord ‘paranormaal’. Het suggereert dat het iets NIET normaal is en dat sommige mensen een gave hebben en andere niet.

Eerlijk is eerlijk net als dat de één meer aanleg heeft voor zingen, heb je dus mensen die net even wat mooier kunnen zingen dan anderen, soms veel mooier. ;-)

Zo is het ook met het potentieel om met energie te werken.

Alles is energieMedium

Vanuit het mediumschap wordt er vooral gewerkt met de non-fysieke energie. Soms wordt dit aura genoemd, soms gewoon energie. In deze energie zit informatie die je kunt ‘lezen’ of interpreteren. De energie kan ook de vorm aannemen van een naaste in de spirituele wereld en op deze wijze de energie lezen/interpreteren.

Persoonlijk zie ik de spirituele wereld niet los van ons. Ik zie het dus niet als wij van de fysieke wereld en hun van de non-fysieke wereld, maar gewoon wij. Om het onderscheid aan te geven praat het welk makkelijker, maar ik zie het dus als één geheel.

Ontwikkeling van de mens

“We zijn niet een mens met een spirituele ervaring, we zijn een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.” ~Onbekend

Ja, met alleen maar bewijzen van een leven na dit leven ben je er nog niet. De hulp van een medium vloeit niet alleen voort naar onze spirituele ontwikkeling, maar ook onze persoonlijke ontwikkeling. Als je je alleen focust op spirituele ontwikkeling ontwikkel je eigenlijk maar één aspect van het complete plaatje.

Als medium kun je ‘inloggen’ en meekijken wat er op persoonlijk vlak nog in de weg staat. Of eigenlijk: waar je jezelf nog in de weg staat. Dit kan jou helpen zien wat je nu niet ziet. in een combinatie met coaching is dit een krachtige manier om iemand op inspirerende wijze te raken.

Soldaat van het licht

Een medium werkt met energie en een positieve intentie. Werken met licht kun je letterlijk nemen, maar ook figuurlijk. Iemand helpen strijden, klaarstaan en richten op hetgeen nu het meeste aandacht verdiend of de meeste behoefte aan is. Licht brengen in duistere tijden, zeg maar.

Bovendien gaat het mij meer om het leven wat we nu hier hebben en hiervan leren te genieten, dan dat we ons alleen maar bezighouden met wat hierna komt. het klinkt gek, maar in de jaren dat ik als medium heb gewerkt, lijkt het alsof mensen meer bang zijn om te leven, dan voor de dood…