Een andere invalshoek

Ik weet zeker dat de meeste van ons een medium omschrijft als iemand die met overledenen praat en onze energy leest, toch? Iemand die, anders dan gewone mensen, een speciale gave zouden hebben en hiermee geboren zijn, toch? Wat als je er naast zit? Ik heb een tijd lang als medium gewerkt en ben nu weer terug in mijn ontwikkeling hier in en dit is ook weer gelinkt aan in mijn coaching.

Sinds ik er weer mee bezig ben besefte ik mij één ding: Ik ben altijd al een medium geweest… en jij ook! Geef me even de kans dit toe te lichten, want het is niet eens zo’n gekke gedachte.

Spirituele wezens

Er is een gezegde dat luidt dat we allemaal spirituele wezens zijn met een menselijke ervaring, hier om iets te leren. Ik geloof dat dit waar is. Ik geloof niet dat we gelimiteerd zijn tot een fysiek lichaam of een standaard manier van waarnemen. We zijn in staat om op te pikken wat niet wordt gezegd, we zijn in staat emoties waar te nemen zonder dat deze gedeeld zijn. Helaas is het zo dat de meerderheid niet grootgebracht zijn met het behouden van onze sensitiviteit of gewaar zijn, die we al hebben sinds ons kind zijn.

De meeste van ons worden (onbedoeld) grootgebracht met een mentale benadering van dit leven. De meeste van ons raken pas ver in hun volwassenheid geïnteresseerd in hun spirituele kant en beginnen de grote levensvragen te stellen. Ook omdat velen van ons deze richting op worden geduwd door grote levensgebeurtenissen. Het komt vaak voor dat iemand een naaste verliest, anders een gebeurtennis die zo’n grote impact heeft dat men de reden van onze aanwezigheid alhier zal herzien. Vaak dan opent men weer de deur naar onze meer spirituele, intuïtieve en sensitieve kant… dat er dus altijd al is geweest.

Onze eerste natuur

Intuïtie en onze spirituele kant is altijd gezien als een soort tweede natuur. Daar ben ik het NIET mee eens. Vandaar de titel van dit blog. Het is onze eerste natuur! Het grote verschil is dat mediums eerder op één lijn liggen met hun spirituele/intuïtieve kant dan dat anderen dat doen. Echter is dit bij iedereen binnen onszelf al aanwezig.

Het is wel zo eerlijk om aan te geven dat we allemaal mediums zijn,  maar dat er toch ook mensen zijn die er net wat meer aanleg voor hebben dan anderen. Dat is net zo als dat er mensen zijn die heel goed, goed, redelijk goed tot aan geluid maken als het gaat om onze aanleg qua zingen betreft. Zelf de mensen die buiten de toon zingen kunnen nog steeds van het zingen genieten. Zo is het dus ook met onze intuïtieve vaardigheden.

Waarom zeg wat ik zei

Ik begon dit blog dus met dat ik al heel mijn leven een medium ben. Dit relateer ik aan mijn oneindige interesse in het mens zijn en de fascinatie van wat daar aan voorbij gaat. Dan bedoel ik dat ik heel veel tijd (en geld) heb besteed aan het leren en ontwikkelen van zowel mijn menselijke als spirituele kant. Hoe ik een medium omschrijf is als volgt:

Iemand die zijn of haar spirituele kant de ruimte geeft te manifesteren en de menselijke mechaniek hierachter ook doorziet. OOK het geen grenzen stellen aan of het limiteren van onze communicatie met alleen ons brein als bron.

Het gaat meer om het verbinden van mens tot mens, ook de verbinding met het ontvankelijk zijn van een energie die niet altijd met onze fysieke zintuiglijke waarnemingen waar te nemen zijn. Sommige noemen deze energie spirit/geest, andere bewustzijn of gewaar zijn, maar het komt op hetzelfde neer.

Wees je bewust dat je niet gelimiteerd bent tenzij je jezelf limiteert en veel van dit leven gaat voorbij tijd en ruimte…